Жувальну гумку можна використовувати як ліки. Вчені з американського дослідного центру вивчають корисні властивості жуйки. Під час грандіозних експериментів буде знайдено докази того, що жуйка сприяє зниженню ваги, зняттю напруження і підвищенню концентрації уваги. Раніше уже було дано наукове обґрунтування, мабуть, найвідомішій корисній властивості жуйки: вона запобігає руйнуванню зубів. Знижуючи рівень кислотності в роті після приймання їжі, вона сповільнює руйнівні процеси на зубній емалі.

Британські вчені пішли далі, встановивши, що з допомогою жувальної гумки можна поліпшити пам’ять. Люди, які жують гумку, згадують слова краще тих, хто нею не користується. Учені висунули гіпотезу, за якою у процесі жування прискорюється серцебиття, після чого зростає приплив кисню до головного мозку. Це і викликає підвищену активність пам’яті.

Американська асоціація медиків опублікувала невелике дослідження, в якому встановлюється залежність між уживанням жувальної гумки і швидкістю реабілітації пацієнтів після хірургічного втручання на товстій кишці.

Лікарі зробили висновок про те, що вживання жувальної гумки є найдешевшим способом запобігти післяопераційним ускладненням у роботі кишечнику.