Євросоюз продовжив санкції щодо колишніх українських високопосадовців, однак вніс у список деякі корективи. Про це йдеться в офіційному повідомленні Ради ЄС, опублікованому в Офіційному журналі учора. «Рада ЄС подовжила обмежувальні заходи Євросоюзу, спрямовані на замороження і повернення незаконно привласнених державних коштів України. 

Заходи стосуються замороження активів осіб, щодо яких ведеться розслідування про розтрати державних коштів України, включаючи колишнього президента України Віктора Януковича. Рада ЄС скорегувала санкції, враховуючи прогрес у цих судових процесах», — сказано у повідомленні.
Водночас, як стало відомо з публікації в Офіційному журналі, з «чорного списку» викреслено Андрія Портнова, Олександра Якименка, Ігоря Калініна та Олексія Азарова. Як пояснило «Рейтарс», скасування обмежень стосовно цих осіб пов’язане з тим, що Україна не надала достатньо доказів їхньої участі у виведенні мільярдів доларів за кордон.
Водночас список поповнився новими прізвищами — Сергій Арбузов, Олександр Клименко та Едуард Ставицький. Загалом нині на Заході заморожені активи 18 колишніх українських чиновників.
Що стосується санкцій проти Росії, то, як учора запевнила верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, Євросоюз їх не скасує до повного припинення вогню.