Кримчанин Сергій Коваленко виграв судовий процес проти концерну «Вольво» та української компанії «Вікінг моторз» на загальну суму 44 мільйони доларів, — повідомляє УНІАН.

В ексклюзивному інтерв`ю УНІАН С. Коваленко повідомив, що Залізничний районний суд Сімферополя частково задовольнив його позов до цих компаній про відшкодування моральної та матеріальної шкоди після аварії на автомобілі марки «Вольво», внаслідок якої він став інвалідом.

За словами С. Коваленка, рішення українського суду, яким частково задоволено його позов про відшкодування моральних і матеріальних збитків, не є обов’язковим до виконання в інших країнах. Тому, підкреслив потерпілий, «я звернуся в усі суди, в які необхідно».

Аварія сталась у червні 1998 року на автомобілі «Volvo С70 Coupe». Ця марка, обладнана системою подушок безпеки, широко рекламувалася як один з найбезпечніших автомобілів останніх років. Однак у момент аварії жодна з подушок безпеки не спрацювала. С. Коваленко став інвалідом другої групи. У грудні 2000 року він подав позов до Залізничного райсуду Сімферополя, в якому визначив суму завданої йому матеріальної та моральної шкоди в 70 млн. дол. Матеріальна шкода — втрата автомобіля, здоров’я та бізнесу — була оцінена ним у 20 млн. доларів, моральна — втрата сім’ї та набута у 34 роки інвалідність — у 50 млн. доларів.

Після більш ніж п`ятирічного судового процесу суд постановив задовольнити позов С. Коваленка на загальну суму 44 мільйони доларів.

С. Коваленко повідомив, що він задоволений рішенням суду, який після стількох років нарешті визнав його правоту, але невдоволений сумою відшкодування, вважаючи її неправомірно заниженою. «Я оскаржуватиму це рішення і переконаний, що доведу справу до завершення», — заявив він.