Ця історія — зайве підтвердження того, що до батьків треба ставитися з повагою. Невдячність ще нікого до добра не приводила...

Посварившись з батьком, син вирішив його «замовити». Життя батька нащадок оцінив у 50 тисяч доларів. Щоб не засвітитися, діяв через посередника. Кілером запросили уродженця Львова 38 років, що мав за плечима не одну судимість. Щоправда, найманець раніше спеціалізувався на квартирних крадіжках і досвіду вбивати не мав. Але надто висока була сума «гонорару» і «домушник» спокусився.

Підготовка велася ретельно. Найманцю було сплачено аванс — більш як 20 тисяч доларів США для купівлі пістолета й інших витрат, надано фотографії жертви, усі дані. «Осічки» не повинно було бути. Місце злочину мав показати посередник. Але справа прийняла несподіваний поворот...

Прибувши на вказане місце в лісосмузі, відкіля було видно дачну ділянку жертви, найманий убивця стріляє з пістолета, але не у «заказ», а... в посередника. Потім злочинець роздягає його і нашвидкуруч ховає, закидавши тіло листям і гілками. Від’їхавши на десять кілометрів від місця вбивства, він викидає одяг потерпілого у водойму. І, наче нічого не сталося, повертається до себе додому в Івано-Франківську область.

Тіло вбитого знайшли місцеві школярі. Випасаючи корів, вони відправилися на пошуки корови, що відбилася від череди. Волею випадку, тварина зупинилася прямо на місці поховання і розворушила листя.

Операцію із затримки злочинця очолили підполковник міліції Валерій Мендусь і майор міліції Олександр Крутій (райвідділ міліції міста Тальне). Разом з особовим складом вони ретельно вивчали деталі злочину, опитували широке коло людей, що могли б допомогти слідству. Загальними зусиллями резонансний злочин було розкрито в найкоротший термін.

Найбільше правоохоронців здивувало те, що вбивця, незважаючи на три судимості, цілком нормальна і вихована людина! На запитання відповідає охоче, провини своєї не заперечує. З його слів, через посередника йому заплатили частину грошей, а решту суми обіцяли виплатити після вбивства. Крім того, щедрий замовник запевняв, що купить йому ще й квартиру в Москві, допоможе налагодити там бізнес. Саме ця щедрість і насторожила виконавця. Адже посварився син з батьком через гроші, яких йому катастрофічно бракувало. Це і ще низка фактів викликали сумнів у правдивості обіцянок. Зіставивши логіку з інтуїцією, чоловік зрозумів, що його в живих не залишать. Інстинкт самозбереження і підказав, у кого стріляти.

За даним фактом порушено кримінальну справу, ведеться слідство.

Марина КОТЕНКО,Департамент карного розшуку МВС України.

Черкаська область.