У повітрі запахло сніжинками і мандаринами — саме час починати створювати чарівну казку для дітей. Не відкладайте такі важливі приготування на останні дні року. Адже саме у святковий день мають справджуватися найзаповітніші мрії малечі. І ви можете допомогти здійснитися диву.

Гра «подорож за подарунком» підійде для будь-якого сімейного свята, а особливо для Нового року. Для цього, приблизно за два тижні до події, напишіть разом з малям листа Діду Морозу (казковій феї чи доброму чарівникові). Лист неодмінно має бути барвистим і оригінальним. Нестандартний папір, аплікації, яскраві кольори, самостійно склеєний незвичайної форми конверт — усе, на що спроможна фантазія. Завдання послання —довідатися, який саме подарунок хоче одержати ваша дитина. Якщо маля ще не вміє писати — запропонуйте йому намалювати своє бажання. Поясніть дитині, що будь-який чарівник одержує дуже багато листів і всі їх він може просто не встигнути прочитати, а от малюночок він неодмінно помітить.

Крім заповітного подарунка, купіть кілька невеликих, але цікавих для маляти презентиків. Гарно загорніть і на кожний з них прикріпіть аркушик із забавними загадками, відгадуючи які дитина довідається, де захований наступний сюрприз. Остання головоломка нехай укаже на найбажаніший. Схованки для подарунків можуть бути в найнезвичніших місцях: у холодильнику, шкільному портфелі, пральній машині, мікроволновці, за годинником, на люстрі чи навіть у відрі для сміття.

А гру нехай почне захований під подушкою чи ялинкою чарівний лист від феї чи Діда Мороза. Адже маля повинне одержати відповідь на своє послання. Отже, шановні батьки, готуйте подарунки і організовуйте казкову пошту!