Миколаївський Будинок дитини святкує своє 85-річчя. Сьогодні це сучасний комплекс, де живуть та виховуються діти-сироти та діти, що залишились без опіки батьків. В тринадцяти групах за малюками доглядають нянечки, медсестри, вихователі. За здоров’ям дітей слідкують досвідчені лікарі, працює служба реабілітації та клініко-діагностична лабораторія. В Будинку дитини знаходяться дітлахи з народження до трьох-чотирьох років, а потім їх переводять у дошкільні дитбудинки і заклади соцзабезпечення.

Взагалі Будинок дитини розрахований на 140 малят, проте в середньому тут перебуває від 160 до 170 дітей. В останні два роки вихованців стало значно більше. Багато малюків із Будинку дитини все-таки знаходять своїх батьків, точніше, батьки знаходять їх. За дев’ять місяців цього року усиновлено 36 малюків. З них 23 дитини — іноземними громадянами. Закордонні батьки підтримують зв’язок зі співробітниками Будинку дитини, надсилають фотографії. Всиновлюють дітей і самі працівники дитячого будинку.

З нагоди дня народження закладу голова Миколаївської облдержадміністрації Олександр Садиков подарував його вихованцям домашній кінотеатр та відеокамеру. Також він передав теплий дитячий одяг, іграшки і грошову допомогу у 20 тисяч гривень.

Миколаїв.