Мій син давно мріяв стати офіцером Служби безпеки України, тож і подав документи до Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого в Харкові. Звичайно, як і годиться, проходив відповідний відбір при Івано-Франківській СБУ. Після всіх перевірок і медичних обстежень був направлений абітурієнтом до вступу в академію. Але в Харкові юнака чомусь змусили знову проходити медкомісію (аналізи, психіатрів, психологів...). Під час складання нормативів з фізичної підготовки син показав високі результати. Все було добре. Але під вечір сказали: хлопець непридатний, забирайте документи.
Ми з сином страшенно засмутилися. Адже він з успіхом закінчив військовий ліцей і ретельно готувався до вступу. Тож вирішили не здаватися.
Поріг керівництва академії я переступив з болем у душі. Та після зустрічей з ректором і головою приймальної комісії заспокоївся. Ці щирі, відкриті люди дали мені цінні безкорисні поради. Я бачив, що таке само доброзичливе ставлення було і до інших абітурієнтів та їх батьків. Честь і хвала вам, шановні керівники!
Та синові довелося проходити комісію втретє. Цього разу у столиці.
Приємно вразило, що начальник медслужби при СБУ в Києві та його заступники підійшли до питання професійно. Під час обстеження були уважні, відчувалося душевне ставлення до абітурієнта.
Син успішно склав іспити. Але якби не наша наполегливість і порядність вищого керівництва, він не став би курсантом. Низький уклін людям, які працюють чесно й відповідально.

Коломия
Івано-Франківської області.