Майже сенсацією стала перемога Олександра Перцовського в міжнародному конкурсі студентських наукових праць зі страхування. Адже Олександр — лише першокурсник. Конкурс проводили Ліга страхових організацій України і страхові союзи Росії, Білорусі і Німеччини. Цей конкурс було присвячено проблемам соціального страхування. А експертне журі, до якого входили провідні вчені-економісти, відзначило, що в роботі Олександра, студента економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченко, є чимало нового навіть для них.
На початку липня у Мінську відбулася урочиста церемонія нагородження лауреатів. І за перемогу в конкурсі Олександра Перцовського було визнано гідним тижневого стажування в Лондоні. А нещодавно на міжнародній конференції “Технологія-2005” доповіді О. Перцовського на теми інвестицій були названі одними з кращих. Крім цього, за краєзнавчу роботу з історії Луганщини він був визнаний призером Малої Академії наук.
Але найцікавіше те, що здібності Олександра відкрила газета “Голос України”. Сім років тому він став лауреатом дитячого творчого конкурсу “Голосу України”, присвяченого Тарасові Шевченко. Трохи пізніше Сашко вперше побував у Лондоні як переможець дитячого конкурсу, проведеного Міжнародними авіалініями України. І зовсім недавно разом з братом представляв київських студентів на молодіжному саміті ООН, що відбувся під Харковом. Примітно, що і Сашиного старшого брата Костянтина Перцовського читачі “Голосу” теж мають добре пам’ятати. Адже Костя, студент факультету кібернетики КНУ імені Тараса Шевченко, став переможцем конкурсу соціальної реклами “Я — українець”. “Голос України” знайомив читачів з Костянтином, а його лист у редакцію “Я — українець” викликав безліч резонансних матеріалів і заснував однойменну рубрику, що виходить і донині.
А під час літніх канікул брати не поїхали до рідного Сєверодонецька. Вони не залишають студентського гуртожитку: працюють, продовжують самостійно займатися і удосконалювати свої знання. Крім цього, Костянтин готується до складання військової присяги, а Олександр наполегливо займається англійською мовою.

Сєверодонецк
Луганської області.