Вечірнє засідання 14 червня
На вечірньому засіданні народні депутати так і не дотрималися попередньої домовленості про продовження роботи парламенту доти, доки не буде розглянуто всі питання порядку денного. «За» проголосувало лише 116 парламентаріїв. Результати голосування спричинили у залі гостру дискусію. Вона розгорілася й через необхідність включити до порядку денного низку законопроектів, що стосувалися входження України до СОТ.
Так, лідер комуністів Петро Симоненко заявив, що його фракція не голосуватиме за включення до порядку денного цих законопроектів. Зокрема через те, що до жодного документу немає прогнозних розрахунків економічних наслідків і втрат держбюджету. До того ж, зазначив він, входження України до СОТ — це друга хвиля шокової терапії: захоплення нашого економічного простору й шалений удар по вітчизняному виробникові. Такої само думки був і Михайло Добкін (СДПУ(о). Він, зокрема, зауважив, що політика Кабінету Міністрів останнім часом діє проти інтересів українського товаровиробника. А тому голосувати за ці законопроекти недоцільно.
Проте народним обранцям все-таки вдалося досягти злагоди під час голосування за постанову «Про звернення учасників Всеукраїнської акції ветеранів війни «Разом ми — сила». Вона передбачає створення при Верховній Раді Громадської ради ветеранів у зв’язку з ліквідацією Державного комітету у справах ветеранів.