Нещасливим був той день для одного з патрульних Лубенської окремої роти ДАІ. Зупинивши на межі Лубенського і Хорольського районів «Тойоту», що мчала з перевищенням швидкості на Полтаву, він узяв у водія 20 гривень і не склав протоколу. Яке ж було здивування міліціонера, коли після «розрахунків» з автомобіля вийшов... міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
Виявляється, хитрий міністр послав свою «справжню» машину через Кременчук, а сам вирішив проїхатися на «Тойоті» з цивільними номерами.
— Я особисто конфіскував у нього посвідчення і нагрудний знак, — повідомив пізніше на прес-конференції міністр. — Раніше інспектор отримував 350 гривень, а сьогодні — 600. Тому я запитав цього пацана: «Скільки тобі, собако, ще платити, аби ти не грабував людей?»
— Невже так і сказали? — не повірили журналісти.
— Так і сказав!
Утім, не все так однозначно. Як запевняють самі співробітники ДАІ, обіцяне підвищення зарплати на місця так і не «дійшло». А виїздять на лінію, як і раніше, часто-густо з порожнім баком, тому й доводиться «собачитися». Тож перед тим, як зривати з когось погони, може, й справді варто зазирнути в бак патрульної машини?
 
Полтава.