У місті Жашків оголошено надзвичайний стан. Через те, що будівельники швидкісного автошляху Київ—Одеса, який проходить повз місто, та нового горілчаного заводу не переймалися виконанням елементарних норм будівництва: «перерізали» русла підземних річок, загачували джерела, Жашків опинився в епіцентрі підтоплення. Вода, що хлинула з надр землі, затопила присадибні ділянки, підсобні приміщення, погреби, підвали. Санітарно-епідеміологічні служби заборонили вживати колодязну воду — вона стала небезпечною для здоров’я. Виникла загроза спалаху епідемії. За словами жашківчан, навпіл розколовся районний елеватор.
Як повідомив голова Жашківської райдержадміністрації Микола Мартинюк, ділянка автобану, що проходить біля Жашкова, через підняття грунтових вод зазнає руйнувань. Води підмивають новозбудований міст, осипається насип. Свого часу будівельники автобану працювали «по-стахановськи», щоб завершити зведення цього моста до десятої річниці незалежності. Можливо, цей випадок змусить задуматися наших керівників і відправити в світле радянське минуле традиції будь-якою ціною здавати об’єкти до потрібних офіційним особам дат.
Керівництво району та області звернулося по допомогу до вищого керівництва держави. Тим часом мешканці 15-тисячного містечка копають рівчаки та канали. Геологи обстежують місцевість, а рятувальники МНС бурять свердловини. До затоплених житлових масивів підвозять питну воду.