30 спецмашин з усім необхідним, включаючи спальні вагончики на колесах, а також 180 рятувальників через чотири години після одержання сигналу «SOS» готові виїхати в Західну Україну для ліквідації наслідків повені, запевнили в Головному управлінні МНС України в Полтавській області. Подібне завдання полтавцям не раз доводилося виконувати і в попередні роки, тому заступник начальника О. Ігнатенко уже здійснив «розвідку боєм», побувавши у місцях імовірної дислокації рятувальників, аби уточнити маршрути, можливі обсяги робіт тощо.
Щодо самої Полтавщини, то тут чекають лише локальних підтоплень. Так, в обласному центрі з року в рік під загрозою опиняються ряд вулиць на Подолі, приміські села Вакуленці, Лісок, Герівка, Климівка, Дублянщина та інші, де Ворскла найчастіше виходить з берегів.
Тривожною залишається ситуація і в селі Кам’яні Потоки Кременчуцького району, де місцевим жителям дошкуляє сусідство з Кременчуцьким водосховищем. А от у селі Драбинівка Новосанжарського району великих водойм нема й близько, зате в останні роки тут спостерігається високий рівень ґрунтових вод: весняної пори тут навіть поховати людину проблема... Підтоплення завдають шкоди не лише будівлям, а й водопостачанню, єдиним джерелом якого для більшості селян залишаються колодязі.
Увічнять пам’ять славетної землячки
Берегиня, як називали Раїсу Кириченко на Полтавщині, була для земляків не просто знаменитою співачкою, а й шанованою всіма людиною, символом душевної щедрості і співучості краян, краси й жіночості. Здається, ще зовсім недавно вся Україна прощалася з іменитою землячкою, а вже на могилі Раїси Панасівни в її рідному селі Корещині Глобинського району, пробиваються паростки живої трави.
Задля увічнення пам’яті видатної співачки обласне відділення фонду культури, очолюване ректором педагогічного університету ім. В. Г. Короленка Володимиром Пащенком, запропонувало встановити щорічну премію імені Раїси Кириченко, яку одержуватимуть кращі молоді виконавці. Незабаром оголосять і конкурс на кращий проект пам’ятника Берегині, кошти на який уже починають надходити.