П’ятирічна Даринка — весела й жвава дівчинка. Щебече з ранку до вечора. Любить казки, вже вміє читати, захоплюється малюванням і танцями. Скільки пісень та віршів знає!.. А коли її ніхто не бачить, дівчинка розмовляє з мамою... на портреті.
Даринці було лише 3,5 року, коли через хворобу на рак померла мама Оксана. Надзвичайно доброзичлива і завжди усміхнена, 30-річна Оксана мужньо зносила смертельну недугу: без стогонів і нарікань. Згасла дуже швидко, залишивши після себе добру пам’ять і... Даринку.
Тепер дівчинка живе з бабусею (татовою мамою) — Раїсою Шраменко — і не обділена ні теплом, ні ласкою. На місцевому кладовищі можна часто побачити дві постаті: літньої жінки і маленької дівчинки. Даринка знає: на цвинтар приносять квіти, бо там її мама.
Та біда не ходить сама: лікарі виявили в дитини правобічний геміпарез (спрощено — церебральний параліч у легкій формі). Дитина так любить малювати, але правою рукою не може навіть їсти. А як Даринка старається разом з усіма дітками вправно танцювати! Та одного старання мало — треба мати здорові ніжки, а в неї права ніжка коротша: дівчинка не стає на п’яточку і накульгує.
Даринку консультували відомі професори та лікарі в Києві, побувала в санаторіях Євпаторії, Одеси, Ворзеля. Але хвороба прогресувала. Пощастило потрапити до Міжнародної клініки відновного лікування у Трускавці. Там дівчинка пройшла курс за методикою професора В. Козявкіна — і відчула результати: вже може бігати. Та заспокоюватися рано: маленька пацієнтка повинна проходити курс лікування двічі на рік протягом кількох років, аж доки остаточно сформується кістяк.
Клініка функціонує за рахунок самофінансування. Дорога апаратура, тренажери, комфортне проживання та якісне харчування — необхідні для хворих цього профілю. Звідси висока вартість лікування — 1900 грн. (а з проживанням і харчуванням — майже 8000 грн.). Такі суми просто недосяжні для вчителя-пенсіонера. Тому Раїса Макарівна звернулася з листом по допомогу до Віктора Ющенка, і за його клопотанням Даринку пролікували безплатно. Та це лише один курс... Найближчий курс лікування, терміну якого слід суворо дотримуватися, призначено на 15 червня.
І бабуся Даринки звертається до читачів «Голосу України». Допоможіть повернути радість дитинства і здоров’я маленькій дівчинці. Ніхто не замінить їй маму, та нашими співчуттям і милосердям Даринка одужає. Не залишайтеся байдужими!
Кошти надсилайте відповідно до рахунка-фактури № СФ-0003907, що становить 7672 грн., на ім’я Шраменко Дар’ї Володимирівни.
Міжнародна клініка відновного лікування ЄДРПОУ 31003551, Р/р 26001301413994 в ЛЬВІВСЬКЕ ЦЕНТРАЛЬНЕ ВІДДІЛЕННЯ ПІБ МФО 325633 ІПН 310035513128, Трускавець, вул. Помірецька, 37.