Прикарпатський національний університет відзначив 74-ту річницю з дня заснування. Святкування традиційно відбулося 14 травня, у день народження патрона навчального закладу — відомого українського класика-новеліста Василя Стефаника.

68 кафедр, понад 780 викладачів, у тому числі 65 докторів наук, професорів, 470 кандидатів наук, півсотні спеціальностей, понад 18,5 тисячі студентів — такими цифрами пишається сьогодні один з найпотужніших університетів Західної України.

Ректор ПНУ Ігор Цепенда наголосив: «Наш університет не тільки крокує в ногу з часом, а й відкриває двері у майбутнє. Передусім завдяки потужному викладацькому складу і талановитим студентам. Ми пишаємося випускниками закладу, які є основою, на яку опирається наше місто». Привітали іменинників і перші особи області, голови ОДА та облради Андрій Троценко та Василь Скрипничук, який, до речі, здобув дві вищі освіти у стефаниковому виші.

Працівники університету отримали обласні відзнаки, було нагороджено лауреатів обласної премії ім. Василя Стефаника, а «іменинникові» подарували копію однієї з найдавніших пам’яток української літератури та мистецтва 1144 року — «Галицьке Євангеліє».

На урочистості завітала ректор Державної вищої професійної школи імені Якуба з міста Парадиж Ельжбета Скорупська-Рачинська (Польща), якій на святковій вченій раді присвоєно звання почесного доктора Прикарпатського національного університету. В свою чергу, від студентів Варшавського університету було передано кошти родині загиблого на Майдані студента ПНУ Романа Гурика.