Щоб збільшити відсоток практичних дій, а не розмов про подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, минулого року вирішили вдосконалити державну систему управління в цій сфері. На базі МНС планувалося створити Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та Державний комітет України з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.
Та після видання указу 6 липня 2004 року практично нічого не було зроблено для створення такого комітету. Його голову призначили аж у кінці року. Не встиг Олександр Капітула розкрутити справу, як тут же на гальма натиснула чергова широкомасштабна реорганізація.
І тепер усі чорнобильські питання ніби знову мають залишитися в МНС, у якому після приєднання до нього пожежної служби країни вони відсувалися на задній план.
У період пошуку ще кращого варіанта розв’язання чорнобильських проблем міністр праці В’ячеслав Кириленко зустрічається з представниками деяких чорнобильських громадських організацій. Домовляються спільно вирішувати проблеми, пов’язані з фінансуванням чорнобильських програм соціального захисту, погашенням заборгованості минулих років з компенсаційних виплат та пенсійним забезпеченням «чорнобильців».
Але ж на ці граблі ми вже наступали! Бо після попередньої передачі соціального захисту «чорнобильців» Мінпраці нічого не поліпшилося. Чи не ще далі будуть відкинуті чорнобильські проблеми і самі «чорнобильці» після того, як їх знову повернуть МНС, до якого передбачається долучити ще якісь відомства?