Зміни до державного бюджету на нинішній рік і майбутній з’їзд Народно-демократичної партії. Дві теми, які обговорювали учасники “Журналістської ініціативи” та голова Комітету ВР з питань будівництва, транспорту і зв’язку, лідер НДП Валерій Пустовойтенко.
На думку В. Пустовойтенка, пропоновані зміни до фінансового плану на 2005 рік не враховують чимало істотних проблем. Так, він вважає, що запровадження високих митних тарифів на легкові автомобілі разом з пропозицією позбавити пільг українські автозаводи призведе до подорожчання легковиків до 35 відсотків. У цій ситуації перевагу отримає передусім російський товаровиробник, якого урядові новації не зачеплять. Не можна, переконаний народний обранець, “власними руками нищити вітчизняного товаровиробника”. Несхвально відгукнувся Валерій Павлович і про ініціативу урядовців про скасування статті 9 Закону “Про державну підтримку засобів масової інформації і соціальний захист журналістів”. Тим більше що є відповідні постанови парламенту і навіть рішення Конституційного Суду. Однак його радують соціальні параметри, закладені до змін до держбюджету, прагнення збільшити доходну частину.
Валерій Пустовойтенко висловив принципову позицію, яку мають затвердити на з’їзді партії. НДП на майбутні вибори планує йти самотужки. Водночас народні демократи проти переходу партії в опозицію, а прагнуть конструктивно співпрацювати з новою владою. Власне, до конструктивної співпраці закликатиме лідер НДП і сьогодні своїх колег у парламенті під час обговорення бюджетних новацій урядовців.