Сьогодні ми удвадцяте відзначаємо Міжнародний день сім’ї. Це і свято для кожного, і мірило нашого суспільства, і, вочевидь, його діагноз. Адже саме родина дає людині найкращі умови для розвитку й самостворення, дарує безумовну любов, відчуття безпеки й потрібності цьому світу. Саме під рідним дахом ми отримуємо і моральні настанови, і віру в майбутнє, і грунт під ногами — усвідомлення свого коріння, приналежності до свого роду. Вдома починається і наш добробут — наше добре буття.

Та саме на родині у найпершу чергу позначаються й усі негаразди сьогодення. Економічна нестабільність і безробіття призводять до насильства в сім’ях; алкоголізм батьків — до сирітства їхніх дітей, політичні баталії та розкол у суспільстві — до сварок і розриву стосунків; війна не лише руйнує домівки — вона забирає найрідніших... А який сором відчувають батьки й діти тих, хто зрадив свою Батьківщину!..

У світі забагато болю. І, на мою думку, тільки родини — дружні, сильні і здорові, в яких дослухаються один до одного, шанують працю, предків і рідну землю, — зможуть протистояти цьому свавіллю. Ми обов’язково переможемо! Бо ніщо не додає стільки сил і впевненості у майбутньому, як мудрі батьки, щирі брати й сестри, любі дітки — родина, якою пишаєшся!

Миру і злагоди вашим домівкам, шановні читачі!

Слава Україні!

Ваша «Сім’я» та її ведуча Юлія Потапенко.

Робота з конкурсу «Знову до роботи».