Недавня подія в селі Савчуки Радивилівського району на Рівненщині вразила тутешній люд: 23-річний місцевий житель Сергій Яцків облив себе бензином і підпалив, щоб у такий спосіб... довести своє кохання старшій за нього на 25 років Любові.

На щастя, він залишився живий — обійшлося лише опіками довкола шиї. Люба, яка стала свідком цього, моментально кинулася на порятунок і збила вогонь. Лікувати Сергієві опіки взялися медики районної лікарні, але пацієнт не пробув у палаті й доби — втік додому, до дружини.
Земляки по-різному оцінюють спробу самоспалення, як, зрештою, і сам факт сімейних стосунків пари. Сергієва рідня проти них — вважають, що хлопцеві треба молода дівчина, а не Люба, яка годиться йому в матері. Однак Сергій та Люба на це не зважають, продовжують жити під одним дахом, хоч він і не свій, а орендований. І все ж це набагато краще, ніж мешкати у лісі, в будиночку лісника, де вони провели два зимові місяці.
Разом Сергій і Люба вже другий рік. Познайомилися на заробітках, з яких хлопець і привіз обраницю на рідні терени. Вона ж із Дніпропетровської області. Була декілька разів заміжня, у неї п’ятеро дітей, які залишилися при першому чоловікові. Найстарша донька — такого ж віку, як і Сергій.
Через ці та інші факти у селі заговорили про Любу як про гулящу жінку, яка прагне використати молодого хлопця як свою чергову жертву. Особливо після того, як вона наполягла взяти кредит і «пустила його невідомо на що». Підігріває людський осуд і те, що Люба не проти розважитися в компанії, перехилити для веселості чарочку—другу. Але на всі ці аргументи Сергій каже: людській заздрості та підлості немає меж.
— Люди нас безсовісно обмовляють, але не розуміють, що мені, крім Люби, нікого не треба, — кладе руку на серце Сергій. — Інакше, як долею, я це назвати не можу... Я рано залишився без батьків, почав самостійно заробляти, шукати якусь розраду в житті. Знайшов у Любі і материнську опіку, і своє перше кохання. Переживаю, щоб вона мене не покинула. Вона переживає так само. А ще ревнує. Може, я й неправильно зробив, що підпалив себе. Але що сталося, те сталося. А нам треба жити далі, шукати якусь свою хатину, а не орендувати другову. Варто подумати й про спільних дітей...
— Сергія ніколи не покину, — каже і Люба.
 
Млинів
Рівненської області.
На знімку: Сергій та Люба.
Фото автора.