Доктор Джекоб Р. Міттлайдер — учений зі світовим ім’ям. За його технологією незвичайно високі врожаї отримують у Океанії, Африці, США, Японії, Росії. У великих кількостях випускаються добрива, зібрані за рецептами Міттлайдера (“Суміш-2”). Більшість городників перейшли на його технологію.
У 2002 році “Суміш-2” виробляв В. Старченко у смт Баштанка Миколаївської області. І я перевірив її на своїй ділянці: на покупку витратив 65 гривень, а томатів зібрав 570 кілограмів! І зараз у мене багато хто запитує, де можна купити це чудо-добриво? На жаль, в Україні — ніде, тому що Старченку в 2003—2004 роках кредиту не дали. А хімкомбінати як випускали раніше мінеральні добрива, так і випускають, хоча ті забруднюють нашу землю. А компости і перегній не можуть постійно гарантувати високого врожаю.
Сьогодні в Україні десятки тисяч городників хотіли б застосувати технологію Міттлайдера вже цієї весни, та у нас немає “Суміші- 2”. Хто її випускатиме — той самий Старченко чи хімкомбінати, — не має значення, головне, щоб вона була.


Володимир БЕЗПАЛОВ, учений агроном, ветеран Великої Вітчизняної війни.


Миколаїв.