За ініціативи голови Івано-Франківської облдержадміністрації Андрія Троценка сім’ї Богдана Шлемкевича, який загинув у Маріуполі під час антитерористичної операції, нададуть матеріальну допомогу в розмірі 100 тис. грн.
Кошти будуть виділені зі спеціального фонду. Таке рішення прийнято на черговому засіданні Ради оборони області.
«Ми повинні докласти максимум зусиль для того, щоб сім’ї загиблих були забезпечені всім необхідним та отримали гарантований соціальний захист, — наголосив голова ОДА. — Адже дії українських військовослужбовців під час виконання завдань на Сході України є прикладом мужності, патріотизму та вірного служіння своїй державі».
Нагадаємо, що 9 травня в місті Маріуполь Донецької області загинув 21-річний Богдан Шлемкевич, родом із села Білоберізка Верховинського району. Він був військовослужбовцем строкової служби Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Після 9-го класу Богдан навчався у Волинській духовній семінарії, яку закінчив 2012 року з червоним дипломом (бакалавр із богослов’я). 2013-го добровольцем пішов у Внутрішні війська та служив у Львові. Термін закінчився 10 квітня 2014 року, але через оголошену мобілізацію продовжував служити у Західному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України. Упродовж квітня-травня проходив навчання у Києві та Донецьку. До Маріуполя прибув 8 травня, а вже 9-го його вбили. Юнака поховали у рідному селі.
Івано-Франківська область.