Високі технології: час відродження


У Комітеті з питань промислової політики і підприємництва розглядають проект закону «Про засади відродження та розвитку електронної промисловості в Україні». Мета документа — забезпечити інтенсифікацію економічного розвитку України та її національної безпеки, обороноздатності й суверенітету. Зокрема, йдеться про комплекс організаційних, законодавчих та економічних заходів, які активізують діяльність наукових організацій.
Окрім того, законопроект визначає основи державної політики у цій сфері: поєднання принципів централізації і децентралізації, саморозвиток, самофінансування, самоокупність, державної підтримки через систему пільг, кредитів тощо.


Табір не хоче йти в небо


Голова Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко зустрівся з віце-президентом Міжнародного благодійного Ромського жіночого фонду «Чіріклі» Земфірою Кондур. Вони обговорили основні напрями діяльності цього фонду, який має регіональні відділення у 14 областях України, та можливу співпрацю з парламентським комітетом.
Народний депутат поінформував Земфіру Кондур про підготовку комітетських слухань у квітні місяці 2005 року на тему «Про сучасне становище народу рома в Україні». Йшлося також про цільову галузеву Програму соціально-духовного відродження ромів України на період до 2006 року. З. Кондур наголошувала на відсутності належного бюджетного фінансування багатьох позицій зазначеного документа і повідомила про намір ромських організацій звернутися у зв’язку з цим до уряду.


Українським пісням — половину ефірного часу


Доповнення до Закону України «Про телебачення та радіомовлення» перебуває на розгляді у Комітеті з питань свободи слова та інформації. Пропонується ввести норму, яка регулювала б пропорції музичних творів, створюваних або виконуваних українською мовою, на рівні не менш як 50 відсотків від загального обсягу передбаченого ефірного часу для музичних творів кожної телерадіостанції.
На думку автора законопроекту, народного депутата Степана Гавриша, його ініціатива сприятиме культурному розвитку українського суспільства і успішному розвитку вітчизняного шоу-бізнесу. Парламентарій стверджує, що така державна підтримка вітчизняних талантів широко розповсюджена у світі.


За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.