Коли номер газети здавався до друку, народні депутати на вечірньому засіданні мали розглянути питання про надання згоди на призначення Юлії Тимошенко Прем’єр-міністром України.
О 16-й годині головуючий на сесії Перший заступник Голови ВР Адам Мартинюк поінформував, що всі питання, внесені до порядку денного, розглянуто, крім першого і основного — про призначення прем’єра. Але, за словами А. Мартинюка, Президент України ще не готовий до вирішення цього питання, і консультації тривають. А. Мартинюк закрив вечірнє засідання.
Ще зранку депутатам було роздано проект програми діяльності нового Кабінету Міністрів України. Ця програма називається «Назустріч людям» і містить шість розділів: «Віра», «Справедливість», «Гармонія», «Життя», «Безпека» і «Світ». У програмі діяльності уряду стратегічною метою визначено «досягнення нової якості життя громадян, запровадження соціальних, економічних та демократичних європейських стандартів життєдіяльності людини, суспільства і держави». Уряд у своїй програмі зобов’язується докорінно змінити філософію влади, що склалася впродовж останніх десяти років. «Відтепер влада служитиме людині, а не люди працюватимуть в інтересах можновладців», — наголошується у програмі діяльності Кабміну. Уряд обіцяє спрямувати свої зусилля насамперед на подолання бідності, створення безпечних і комфортних умов для життя громадян, боротьбу зі злочинністю та корупцією, підтримку молодих, соціально незахищених та багатодітних сімей, створення робочих місць, реалізацію європейського вибору держави тощо.

А сесійний день у парламенті розпочався з повідомлення про міжфракційні міграції. Голова Верховної Ради Володимир Литвин оголосив про вихід із фракції СДПУ(о) ще двох народних депутатів — Олега Каратуманова та Геннадія Руденка. О. Каратуманов поповнив лави депутатської групи «Демократичні ініціативи». В. Литвин також повідомив про зміну назви депутатської групи Партії промисловців і підприємців «Воля народу» на просто «Воля народу». Народні депутати Григорій Дашутін та Юлій Іоффе вийшли з фракції «НДП-Республіка» та увійшли до групи «Воля народу». Дмитро Рудковський перейшов з «Волі народу» у фракцію соціалістів. А Анатолій Кукоба та Лариса Полякова поповнили групу «Демократична Україна». В. Литвин привітав із днем народження народного депутата Олександра Масенка.
Згідно зі схваленими постановами ВР у березні відбудуться парламентські слухання «Проблеми у сфері забезпечення охорони здоров’я і медичного обслуговування громадян України та шляхи їх розв’язання», у квітні — парламентські слухання «Забезпечення прав дітей в Україні. Охорона материнства та дитинства». На Дні уряду в парламенті у квітні депутати обговорять проблеми соціального захисту постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи з нагоди 19-ї річниці аварії на ЧАЕС. Окремою постановою парламенту визначено невідкладні заходи щодо підготовки до 20-ї річниці Чорнобильської катастрофи. На День уряду в парламенті у червні буде винесено аж три питання — про дитячу безпритульність, боротьбу з наркоманією та вступ України до Світової організації торгівлі.
Розглянувши у другому читанні, Верховна Рада схвалила в цілому низку законодавчих актів про посилення соціального захисту дітей. Зокрема, схвалено три законопроекти про внесення змін до закону «Про охорону дитинства». Законопроект, внесений народними депутатами Олександром Волковим і Олександром Біловолом, посилює державні гарантії для дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства. Документ, зокрема, визначає здобуття інвалідами з дитинства освіти в домашніх умовах та в загально-освітніх навчальних закладах за спеціальними програмами та ще низку заходів соціального захисту. Цей закон має набрати чинності у разі його підписання Президентом з 1 січня 2006 року. Законопроект в авторстві Івана Васюника встановлює заборону на посередницьку комерційну діяльність із усиновлення дітей і громадянами України, іноземцями, і особами без громадянства. На думку автора законопроекту, поширення такої заборони унеможливить зловживання та порушення прав дітей-сиріт. Законопроект, внесений народним депутатом Станіславом Косіновим, спрямований на реалізацію Конвенції Міжнародної організації праці «Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці». Згідно з цим документом, до найгірших форм дитячої праці, зокрема, віднесено всі форми рабства, примусову чи обов’язкову працю,  проституцію чи участь у виготовленні порнографії, роботу, яка може завдати шкоди фізичному або психічному здоров’ю дитини.
Ухвалені зміни до Закону «Про державну допомогу сім’ям із дітьми» підвищують розмір одноразової допомоги при народженні дитини для незастрахованих осіб. Згідно з цим документом, з 1 січня 2005 року розмір такої допомоги становитиме 1269 гривень (трикратний розмір прожиткового мінімуму).
Депутати прийняли зміни до Закону «Про податок з доходів фізичних осіб», внесені депутатами Сергієм Осикою, Іваном Курасом та ін., що передбачають не оподатковувати державні премії, державні стипендії науковцям та щомісячні довічні плати за звання дійсного члена (академіка) та члена-кореспондента Національної академії наук України та галузевих академій наук. Автори законопроекту аргументували це нововведення тим, що нині, в епоху високих технологій, в нашій державі варто підвищити престиж наукової діяльності.
Гостру дискусію викликало обговорення законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо порядку сплати єдиного або фіксованого податку підприємцями. Цим документом, зокрема, передбачалося, що підприємці, платники єдиного або фіксованого податку, цього року сплачуватимуть лише 60 відсотків від ставки, яка діяла у 2004 році. Однак доповідач від профільного комітету — заступник голови Бюджетного комітету ВР Людмила Супрун наголосила, що ухвалення цього законопроекту спричинить істотні втрати доходів місцевих бюджетів. Зрештою, цей законопроект не набрав достатньої кількості голосів для схвалення у першому читанні і його знято з розгляду. На денному засіданні депутати також ухвалили в цілому зміни до Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» щодо осіб, відзначених нагородами українського парламенту, зміни до деяких законодавчих актів України щодо загальнообов’язкового пенсійного страхування та в першому читанні проект закону про запровадження мораторію на видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей.