Три варіанти можливого розвитку подій було запропоновано міському голові Кіровограда Миколі Чигрину на засіданні сесії міськради, яке відбулося минулого тижня.
У зачитаному в сесійній залі зверненні спілки підприємців області, керівників багатьох організацій та інших йшлося про те, що міський голова має добровільно піти у відставку чи публічно покаятися і в такий спосіб зберегти за собою посаду. Або питання про дострокове припинення його повноважень вирішуватимуть на загальноміському референдумі. Микола Чигрин ультиматуму не прийняв і заявив, що працюватиме до нових виборів в органи місцевого самоврядування.
Нагадаємо, незадоволення кіровоградців міською владою набуло особливого загострення під час президентської виборчої кампанії, коли стало очевидним втручання міської влади у виборчий процес, а також доведено судом причетність окремих членів кіровоградського міськвиконкому до фальсифікації результатів народного волевиявлення по сотому виборчому округу. Масла у вогонь підлила опублікована в ЗМІ інформація про матеріальне заохочення за фальсифікацію виборів, в якій фігурувало і прізвище міського голови.
Сам Микола Чигрин усі обвинувачення заперечує і організовану проти нього кампанію пояснює, як «тиск з боку певних політичних сил».

Кіровоград.