Цієї зими медики прогнозують появу грипу з такою назвою
Щороку осінньо-зимовий період приносить нам новий вид температурно-нежитної хвороби під назвою грип. І ми вже вкотре починаємо штудіювати всі мислимі й немислимі джерела, щоб зрозуміти, як захистити себе і своїх дітей. Адже саме малята найбільше уразливі до всіляких інфекцій: варто комусь у садку чи школі чхнути — і пропало! Ваше чадо відразу лягає в ліжко з 38-градусною температурою. Добре, якщо так! Адже бувають такі види захворювань, коли нема жодних видимих ознак на зразок кашлю, нежиті і зашкаленого градусника. І ви виявляєте, що дитина нездорова тільки тоді, коли її вже доводиться рятувати від ускладнень — запалення легень, бронхіту, хронічного риніту тощо.
— Будемо сподіватися, що ця хвороба обмине наших дітей, — каже головлікар Київської дитячої клінічної лікарні № 7 Валерій Терещенко, — але до її приходу ми вже цілком готові. Адже грип — це не нежить чи кашель, це — тяжка вірусна інфекція, інколи з дуже серйозними ускладненнями. Укомплектовано медичні аптечки, маски, антибіотики, тож, викликаючи машину швидкої допомоги до дитини, можете бути певні, що лікар поставиться до малюка з усією увагою, огляне його і вирішить — лікувати стаціонарно чи в домашніх умовах. А поки «швидка» прибуде, дайте дитині попити теплого трав’яного чаю. В жодному разі не вирішуйте питання лікування самостійно, а поготів для дітей молодше за сім років! Свавілля «розумних» мам і татусів може призвести до найтяжчих для дитини наслідків, аж до летального результату. У нас був випадок, коли хворий перебував у дуже тяжкому стані, його ледве врятували, і усе через те, що «добра» матуся категорично заявляла: жодних антибіотиків! А дитині ставало дедалі  гірше.
Валерій Степанович наголосив: найкраще лікування — то профілактика. Давно відомі методи залишаються актуальними: зарядка, обливання холодною водою, здорове харчування, прогулянки, свіже повітря...
— Запам’ятайте, — нагадує головлікар, — водяні процедури слід починати з коротких обтирань не надто холодною водою, поступово знижуючи «градус» і збільшуючи тривалість. І загартовуватися постійно, інакше профілактика не має сенсу. Щодо ліків і вітамінів, так само як і фізичних навантажень, консультуйтеся з лікарем. Частіше їжте фрукти й овочі.