Програми соціально-економічного і культурного розвитку Дніпропетровська та його бюджет на 2005 рік затверджено на сесії депутатами міської ради. Дохідну частину цьогорічного бюджету збільшено порівняно з минулим роком майже на 94 мільйони гривень, і вона становить 638 млн. грн.
Міський голова Дніпропетровська Іван Куличенко назвав таке формування дохідної частини величезним зобов’язанням перед населенням міста. Торішній бюджет, за словами міського голови, було виконано успішно. Тепер можна почати подолання вищої планки. Резерви поповнення доходної частини міськрада вбачає у збільшенні обсягів промислового виробництва, будівництва і, відповідно, зростання рівня зарплати. Зокрема, щоб збільшити витрати на рішення першочергових проблем у виборчих округах, запропоновано зняти з кожної незахищеної статті по чотири відсотки з наступним поверненням.
А перевагами цьогорічного бюджету Кривого Рогу стало збільшення витрат на бюджетні галузі — медицину, культуру, освіту. Вперше передбачено видатки на оздоровлення обдарованих дітей, їх участь в олімпіадах, конкурсах. Також плановано повністю завершити комп’ютеризацію усіх шкіл міста. Для цього залучатимуть кошти як із міського бюджету, так і спонсорські. Міський голова Кривого Рогу Юрій Любоненко наголосив, що в бюджеті є істотне збільшення коштів з окремих статей. Так, фінансування освіти порівняно з минулим роком зростає на 28,3 мільйона гривень, витрати на охорону здоров’я — на 8,6 мільйона, на соціальний захист населення —більше як на 3,5 мільйона.
Дніпропетровська область.