Справжня родинна радість прийшла в херсонські сім’ї, де виховують дітей-інвалідів — для них відкрився шлях до вищої освіти.
А почалося все з того, що небайдужа до проблем дітей людина, директор фонду підтримки інвалідів «Народний форум» Світлана Музика зібрала на «круглий стіл» представників усіх служб, що опікуються дітьми з вадами, батьків і учнів старших класів загальноосвітніх та спеціальних шкіл, де здобувають освіту інваліди. Завдяки наполегливості директора стало можливим втілення спеціального проекту, фінансованого посольством Нідерландів в Україні, «Вища освіта інвалідам — шлях до повноцінного життя». 
Своїми враженнями та відчуттями з ровесниками діляться нині семеро студентів-інвалідів, що навчаються вже другий рік у Херсонській філії Міжнародної академії управління персоналом на факультеті соціальної роботи. «Ми такі, як усі, й від цього горді, що можемо бути корисними суспільству, незважаючи на індивідуальні вади», — головна думка, що звучить у словах Вадима Ковальчука, Володимира Гаркуші, Надійки Рощиної. Вони розповідають і про свої труднощі в навчанні, і про радощі від перебування в середовищі з однолітками.
А Фонд підтримки інвалідів уже здійснює анкетування молодих людей з вадами слуху, зору, опорно-рухового апарату з метою врахування їх нахилів, бажань до освоєння професій, що забезпечать можливість подальшого працевлаштування. На основі вивчення бази цих даних передбачається розробка спеціально адаптованих вузівських програм, інтерактивних підручників, пошук нових технологій, форм навчання.
Херсон.