Про те, що став зайвим для дружини, написав у своєму листі до редакції мешканець одного з сіл Володимирецького району Володимир Улянович Б.:
«Дружина з хати виганяє. Я, було, зібрався поїхати до доньок у Росію, але у мене зникли документи — закордонний паспорт та військовий квиток...».
— З проблемою, про яку пише Володимир Улянович, ми обізнані, бо він і до нас звертався з такою скаргою, — розповідає Сопачівський сільський голова Яків Антонович Бойко. — Щодо квартирного питання, то чоловік свого часу прийшов, як кажуть, у приймаки до своєї дружини, тому йому претендувати на її житло було б несправедливо. Щоправда, разом подружжя звело будинок, але він недобудований. Жінка Володимира Уляновича не заперечує, щоб він закінчив бодай половину нової хати і оселився там. Але вся біда в тому, що пенсіонер останніми роками дедалі частіше заглядає у чарку, а отже, не займається новою оселею. Самі розумієте, яка жінка хоче жити з людиною, що зловживає спиртним та ще залучає до пиятики сина? У селі, де без чоловічих рук не обійтися, шанують лише господарів.
У листі Володимир Улянович неоднозначно натякає, кого підозрює у зникненні документів, хоча доказів стосовно цього не має. Зрештою, законодавством передбачена процедура відновлення втрачених чи загублених документів, тож мрія поїхати до доньок у Росію цілком реальна. Та чи втече автор листа від своїх проблем? Від себе не втечеш...