Третя група крові В (ІІІ)


Найкорисніші продукти: м’ясні — баранина, кролик, оленина; рибні — тріска, камбала, пікша, палтус, скумбрія, судак, хек, морський окунь, щука, сардини, осетрові, у тому числі ікра; молокопродукти — молоко незбиране, вершки, сир, бринза, козячий сир і молоко, кефір, йогурт; яйця — одне яйце на добу; жири та олії — маслинова; бобові — квасоля, соя; зернові — овес, рис; хліб, борошно — пшеничні, соєві; овочі — буряк, капуста, морква, цвітна капуста, баклажани, петрушка, перець солодкий, гриби; фрукти — кавун, абрикоси, журавлина, виноград, сливи, смородина, малина; спеції — петрушка, хрін, карі, кріп, імбир; фіточаї — женьшень, солодка, м’ята, шипшина, шавлія; напої — зелений чай, кава, содова вода, негазовані столові мінеральні води, лікувально-столові гідрокарбонатні мінеральні води — Боржомі, Слов’янівська, Поляна Квасова, Кримська тощо.
Нейтральні продукти: м’ясопродукти — яловичина, індичка, телятина, бекон, шинка, свинина; рибні та морепродукти — сом, короп, тунець, білуга, лосось, оселедець, форель, акула, кальмар, молюски; молокопродукти — вершкове масло, плавлені сири, соєве молоко, морозиво; горіхи та насіння — мигдаль, волоський горіх, соняшник; бобові — горох; зернові — манна крупа; хліб, борошно — житні, вівсяні; овочі — селера, огірки, часник, цибуля, картопля, томати, оливки; фрукти — ізюм, ожина, чорниця, вишня, інжир, аґрус, персики, груші, чорнослив, мандарини; спеції — майонез, гірчиця, маринади, кмин, оцет, куркума, гвоздика, коріандр; фіточаї — ромашка, ехінацея, кульбаба, зелений чай, глід, звіробій, валеріана; напої — чорний чай.
Не рекомендуються: м’ясо птиці — курка, качка, гусак, перепел; рибні та морепродукти — хамса, краби, раки, мідії, креветки, ікра червона; жири та олії — кукурудзяна, бавовняна, арахісова, соняшникова; горіхи і насіння — фісташки, мак, насіння гарбуза; бобові — сочевиця; зернові — ячмінь, гречка, кукурудза; овочі — кукурудза, редька, гарбуз, редис; фрукти — хурма, гранат; спеції — кориця, чорний перець, желатин, кукурудзяний крохмаль, соєвий соус; фіточаї і напої — мати-й-мачуха, алое, хміль, липа, олександрійський лист, грицики, сильногазовані мінеральні води, хлоридно-натрієві лікувальні води.