Високі титули V Міжнародного фестивалю жіночої краси «Пані Україна-2004», що відбувся у Донецьку, носитиме відтепер чарівна іванофранківка Ірина Вірастюк.
Сім років вона працювала з продюсерським центром «Фостер»: як майстер-візажист, стиліст жіночих зачісок та майстер-стиліст технологій нігтів допомагала учасницям конкурсів краси мати чарівний вигляд. І ось спробувала себе в їхній ролі. На регіональному конкурсі краси відразу перемогла в трьох номінаціях, що й відкрило шлях до Донецька на конкурс «Пані Україна». У ньому беруть участь не просто красиві жінки, а жінки успішні. А Ірина, директор салону краси «Фея», що в Івано-Франківську, такою і є: має титули бронзового (2002 р.) та срібного (2003 р.) призера чемпіонату Європи з дизайну акрилових нігтів.
На конкурсі в Донецьку вона створила на очах у публіки колекцію космічних зачісок, яку назвала «Вплітаємо у коси зорі». І... вразила журі своїми «шедеврами». А ще власним образом у дивовижній сукні.
— Її, — каже пані Ірина, — та аксесуари до неї дала мені львівський дизайнер Алла Рашевська, до якої я звернулася в пошуках чогось оригінального. Алла без зайвих слів, хоч досі ми були незнайомі, віддала мені цю фантастичну сукню, підтвердивши мою віру в те, що не все у світі вимірюється грошима, є ще й просто людські стосунки. Це стосується і шоу-балету «Еріданс» з Коломиї, який супроводжував моє шоу, і Тимофія Бондара, котрий допомагав із зачісками. До речі, щоб мати гарний вигляд у сукні Алли, я схудла за кілька місяців на 13 кілограмів. А коли відвозила сукню, то була дуже рада, що виступила у ній гідно.
— Як ставилися до вас інші конкурсантки?
— Вони мене дуже підтримували, особливо коли дізналися, що я серед них зі своїми 38 роками найстарша. Тим паче що віковий ценз учасниць цього конкурсу — від 23 до 38 років — не давав мені більше жодних шансів. Я не приховувала свого віку. Якщо в жінки є багатий внутрішній світ, любов до життя, то її біологічний вік, як на мене, не має значення.
— Як чоловік сприйняв вашу перемогу?
— Роман постійно мені дуже допомагав. Ви знаєте, що свого часу він був капітаном олімпійської збірної України з легкої атлетики, триразовим учасником Олімпійських ігор, призером чемпіонатів світу й Європи, тож добре знає ціну перемозі. Вітаючи мене, він зізнався: «У мене таке відчуття, ніби я став олімпійським чемпіоном».
 
Івано-Франківськ.