(Продовження. Початок  у номерах за 9, 16, 23 грудня)
Друга група крові А (ІІ)
Найкорисніші продукти: м’ясних нема, рибні — короп, тріска, окунь, скумбрія, судак, райдужна форель, лосось, сардини, сиг, ікра червона; молочні — соєвий сир, соєве молоко, соєвий сир (тофу), яйця — одне яйце через день; жири й олії — лляна, маслинова, горіхи і насіння — волоські, арахіс, гарбузове; бобові — соя, горох, сочевиця (звичайна, червона, зелена, промениста); зернові — гречка, жито, овес; борошно, хліб — пшеничний, житній, соєвий, рисовий; овочі — буряки, гарбуз, морква, часник, хрін, цибуля; фрукти — абрикоси, ожина, слива, чорниця, вишня, черешня, журавлина, ізюм, інжир, яблука, чорнослив; спеції — часник, соєвий соус, гірчиця; фіточаї — алое, ромашка, ехінацея, женьшень, шипшина, глід, звіробій; напої — зелений чай, газовані столові мінеральні води, лікувально-столові — «Миргородська», «Моршинська», «Куяльник».
Нейтральні продукти: птиця — індичка, курка; рибні — тунець, хамса, морський окунь, білуга, ікра осетрова, щука; молочні — сир, бринза, козячий сир і молоко, кефір, йогурт, нежирні сири, морозиво; жири й олії — жир печінки тріски, соняшникова; горіхи і насіння — мигдаль, каштани, фундук, мак, соняшник, кунжут; бобові — квасоля біла; зернові — ячмінь, кукурудза, рис, толокно; хліб, борошно — кукурудзяний, вівсяний, вироби з коричневого рису; овочі — кабачки, редис, гриби, капуста, кукурудза, огірки, редька, солодкий перець, томати; фрукти — кавуни, суниця, смородина, персики, виноград, груші, мандарини; спеції — куркума, васильки, кардамон, кориця, гвоздика, петрушка; фіточаї — мати-і-мачуха, шавлія, кульбаба, хміль, м’ята, вербена; напої — чорний чай.
Не рекомендуються: м’ясні — бекон, качка, гуска, перепел, куріпка, яловичина, свинина; рибні — сом, хек, камбала, палтус, оселедець, раки, річковий окунь; морепродукти — мідії, кальмари, краби; молочні — жирні сири, чеддер, едем, гауда, плавлені сири, вершкове масло, незбиране молоко; жири і олії — кукурудзяна, кунжутна, з бавовни, арахісова; горіхи і насіння — кешью, фісташки; бобові — квасоля звичайна, квасоля ліма, червона; зернові, хліб і борошно — немає таких, котрі не рекомендувалися б; овочі — капуста білокачанна, баклажани, маслини, картопля; фрукти — немає таких, які не рекомендувалися б; спеції — гострий перець, оцет, кетчуп, майонез; фіточаї — котяча м’ята, кукурудзяні рильця, щавель, ревінь; напої — кава, содова вода, гідрокарбонатні води.