Ранкове і денне засідання 23 грудня
На пропозицію фракції Народної аграрної партії України Верховна Рада схвалила зміни до деяких законів України щодо оподаткування сільськогосподарських підприємств. Цей закон врегульовує систему оподаткування АПК — зокрема, продовжено на наступний рік дію фіксованого податку для сільськогосподарських виробників та відшкодування ПДВ. За підтримку цього закону висловилися 313 народних депутатів.
А на початку пленарного засідання народний депутат по 60 виборчому округу Донецької області Володимир Зубанов (фракція «Регіони України») подав особисту заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Він мотивував своє рішення намірами «реалізувати власний політичний проект» — розбудовувати нещодавно створену Партію державного нейтралітету України. Однак парламентарії не підтримали рішення В. Зубанова достроково скласти депутатські повноваження. «Це вперше в історії, що людина добровільно йде з парламенту, а його не хочуть відпускати», — так прокоментував це рішення Верховної Ради глава парламенту Володимир Литвин. Він також повідомив про вихід народного депутата Василя Гуреєва з фракції НДП-ПППУ, входження Володимира Рябіки до фракції «Єдина Україна». А Сергій Шевчук, Володимир Кафарський та Олег Зарубінський поповнили лави фракції НАПУ.
Парламент подолав вето Президента на зміни до Закону «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» («за» — 333). Цим документом передбачено затвердити законом методику визначення суми податкових зобов’язань за непрямими методами. Ще один закон, повторно розглянутий з пропозиціями глави держави, — «Про призупинення приватизації підприємств нафтопереробної промисловості України» — прийнято у новій редакції із зауваженнями глави держави. Депутати також ухвалили в цілому закони про прості й подвійні складські свідоцтва; про поводження з вибуховими матеріалами; зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів про відповідальність за комп’ютерні злочини та ін. Ухваленими змінами до Закону «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» запроваджено пільги непрацездатним членам сімей загиблих військовослужбовців.
Потім сесія прийняла постанову про звільнення та призначення суддів.