Вечірнє засідання 16 грудня
Повторно розглянувши у першому читанні, депутати схвалили за основу зміни до деяких законодавчих актів щодо підстав та порядку звільнення з-під варти, внесені народними депутатами, членами Комітету ВР із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. Вони приводять чинне законодавство у відповідність до конституційних норм. Звільнення особи з-під варти на стадії досудового розслідування провадить начальник установи попереднього ув’язнення на підставі постанови органу дізнання чи слідчого, які провадили досудове розслідування у справі, прокурора, судді, вироку чи ухвали суду.
У першому читанні схвалено і внесені депутатами Валерієм Сушкевичем та Петром Цибенком зміни до закону «Про державну соціальну допомогу інвалідам із дитинства та дітям-інвалідам». Ним пропонується збільшити кількість видів допомоги інвалідам з дитинства, а також збільшити розмір державної соціальної допомоги. Інвалідам з дитинства ІІ групи та тим, яким не виповнилося 18 років — до 80 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, інвалідам із дитинства ІІІ групи — 60 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних. А одиноким інвалідам з дитинства ІІ або ІІІ групи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду, — встановили надбавку за догляд за ними у розмірі 15 відсотків прожиткового мінімуму. У першому читанні прийнято і зміни до закону «Про відпустки», які передбачають надавати щорічну відпустку або її частину батькам, у яких діти, котрим не виповнилося 18 років, вступають до вищих навчальних закладів в іншій місцевості.
У першому читанні також прийнято зміни до закону «Про фізичну культуру і спорт», за якими статус національної спортивної федерації надається тільки одній федерації або асоціації з відповідного виду спорту.