Професіоналізм, чесність, патріотизм є сутністю особистості генерального директора ВАТ «Івано-Франківський завод «Промприлад» Павла Дикого. Мабуть, власне, цим можна пояснити те, чому це машинобудівне підприємство не розвалилося, не збанкрутувало, як сотні інших в області, а зберегло своє виробництво і кадри, працює прибутково, не має боргів і вперто й наполегливо розширює своє місце під сонцем на вітчизняному і світовому ринках.

Певною мірою це підприємство можна назвати унікальним, бо воно чи не єдине в Україні ось уже понад 40 років спеціалізується на виготовленні контрольно-вимірювальних приладів та газового обладнання. Коли згадати, якою гострою для України є проблема енергозбереження, то можна сказати, що підприємство випускає технічні засоби, які фіксують, наскільки дбайливі й економні ми господарі, допомагають нам такими стати. Це лічильники газу, коректори об’ємної витрати газу з модемним зв’язком, фільтри, діафрагми, а також перетворювачі різниці тиску, мазутоміри, блоки для потреб атомних станцій, манометри тощо.

Загалом уся продукція підприємства сертифікована і занесена в Держреєстр України та країн, що імпортують ці прилади. І ті, хто хоч раз мав справу з «Промприладом», пересвідчилися: івано-франківська продукція високоякісна, сучасна і надійна. Найкраще свідчення цього — обсяг експортної продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року зріс більш як на 40 відсотків. Вироби підприємства відповідають усім європейським стандартам. Крім того, вони значно дешевші, ніж зарубіжні аналоги.

Споживачі добре знають «Промприлад» і, так би мовити, з побутового боку. У торговому центрі заводу вони можуть придбати для свого господарства виготовлені тут металеві штахети для огорожі, каналізаційні решітки з чавуну, огорожі чавунні, плити кухонні, колосники та дверці для кухонних печей, кронштейни для кріплення водостічних ринв, поштові скриньки, кришки поліетиленові, горщики для квітів, санремкомплекти, поршневі водяні помпи, гайки, болти, гвинти тощо.

А ще це підприємство відоме своїми парасолями, які не лише гарні на вигляд, а й надійні та довговічні в експлуатації. До речі, парасолі, сказав Павло Ілліч, можуть випускатися з різними логотипами. І запропонував випустити партію парасоль з логотипом «Голосу України», тим паче що в газети скоро ювілей.

Утім, «Промприлад» теж готується до ювілею, який відзначатиме наступного року. Ювілей у нього солідний — столітній. Тож маємо добрий привід ще не раз зустрітися з цим колективом, де з наступного року на 50 осіб розшириться коло наших читачів. Намагатимемося, щоб вони полюбили нашу газету і знайшли в ній надійного інформаційного партнера.

 

Івано-Франківськ.