Починаючи з жовтня минулого року ліхтарі навпроти нашого будинку не освітлюють двір (у вечірні години). Нині весна, і ця проблема менш актуальна (якщо, звичайно, не виходити з будинку після 22.00), проте з жовтня і по березень повертатися з роботи — справжній іспит на мужність. Наскільки я розумію, освітлення біля будинку повинно входити в плату за прибудинкову територію, яку ми щомісячно вносимо. Якщо відсутність світла — це така економія, чому вона не відбивається в наших квитанціях? На жаль, але таке відключення у нас досить регулярне: тиждень світло є, потім два місяці — немає. Телефонували до ЖЕКу, скаржилися, і знову тиждень жили зі світлом. Поясніть, будь ласка, чому у нас немає світла? Моя домашня адреса є у редакції...

Тетяна БУТЬКО.

Київ.

Відповідає головний інженер КП електромереж зовнішнього освітлення м. Києва «Київміськсвітло» Анатолій СЕМЕНЕНКО:

— Наші працівники провели певні ремонтні роботи з відновлення зовнішнього освітлення за адресою, яку вказала читачка «Голосу України» у своєму листі. Біля парадних по опорах зовнішнього освітлення було замінено перегорілі лампи в кількості 11 штук. За будинками, на алеях, відремонтовано мережу (замінено проліт кабелю), замінено вісім перегорілих ламп та відремонтовано сім світильників типу «Куля-400» паркові. Проте залишаються розбитими 4 ліхтарі через часті випадки вандалізму невідомих осіб та неспроможність увесь час замінювати та встановлювати нові.

Хочу також повідомити, що утримування зовнішнього освітлення не входить у тариф комунальних послуг прибудинкових територій. Зовнішнє освітлення регламентується графіком роботи, затвердженим КМДА (Розпорядження «Про затвердження сезонного режиму роботи мереж зовнішнього освітлення на території міста Києва» від 14.01.2009 №22 зі змінами та доповненнями від 30.10.2009 №1235 і від 25.05.2010 №376).

Від редакції

«Голос України» зателефонував пані Тетяні, і наша читачка підтвердила, що у зазначений час працівниками «Київміськсвітла» справді було проведено певні роботи, і світло на алеях довкола її будинку є. Сподіваємося, що з настанням осені та зими, коли вечорітиме раніше, ніж влітку, проблеми з розбитими лампами та пошкодженими кабелями вирішуватимуться вже без втручання редакції.

Нам, мешканцям, варто розуміти, що самі собою ліхтарі не б’ються.

Фото Ірини ТИЩЕНКО.