Посеред білого дня у відділення «Промінвестбанку», що в місті Бучачі Тернопільської області, увірвалися троє грабіжників у масках із зброєю у руках. Вони зв’язали охоронця, приставивши дуло до скроні касира, почали вимагати гроші. На той час готівка була готова до інкасації, а у відділенні не було відвідувачів. «Ужинок» грабіжників виявився солідним. Вони забрали майже 690 тисяч гривень, понад 4 тисячі доларів США, 9 тисяч євро, кілька сотень англійських фунтів стерлінгів, сіли в автомобіль і зникли. За словами слідчих обласного управління внутрішніх справ, вони не пригадують пограбування, де фігурувала б така велика сума.
Одначе насолоджуватися «виручкою» довго бандитам не вдалося. Через три тижні оперативники управління боротьби з організованою злочинністю, карного розшуку області та співробітники Бучацького райвідділу внутрішніх справ вийшли на слід злочинців. Ними виявилися 19-річний мешканець міста Калуша та 30-річний мешканець Долини Івано-Франківської області. Ще один грабіжник перебуває у розшуку. Пограбування відбулося так «гладко» через те, що посібницею злочинців була працівниця банку.
Частину вкрадених коштів вдалося повернути. Вилучено мікроавтобус «Мерседес», легкові автомобілі «Опель» та «Мерседес», які грабіжники встигли купити, а також три пістолети і набої для них. Розслідування триває.