Протипіхотну міну МОН-50 і зв’язку тротилових шашок знайшли минулого вівторка охоронці санаторію «Зоря» (Конча-Заспа), на території якого розташований будинок народного депутата Володимира Сівковича. Охорона повідомила куди слід, а державні правоохоронці як слід відвезли знахідку до вибухотехнічної служби київської обласної міліції.
Обухівська райпрокуратура ще не вирішила, за якою статтею порушувати кримінальну справу, а інформслужба обласної міліції на диво оперативно і відкрито (не вистачало лише схеми) вже повідомила про деталі «вибухозакладки». За словами начальника Центру громадських зв’язків УМВС в Київській області Миколи Жуковича, три шашки по 200 грамів кожна та міну (400 г гексагену!) надибали біля огорожі будинку депутата приблизно за 15 метрів від виїзду із садиби. До обох вибухонебезпечних предметів були приєднані детонатори. Два двометрові електричні дроти також були в наявності, а ось «дрібнички» — елемента електричного живлення, який би міг привести вибухівку в дію, не виявилося.
Попри таку очевидну непрофесійність можливих терористів-«бомбометальників», обласна міліція, яку днями очолив старий-новий керівник, повертає нашу думку в «потрібне русло»: в разі спрацювання вибухівки її дія спрямувалася б не на огорожу, а на дорогу, по якій мав проїжджати автомобіль В. Сівковича.
Для поглиблення відчуття нинішнього «вибухонебезпечного» часу залишилося нагадати нездогадливим виборцям, що пан Сівкович не лише виходець із спецорганів, а й керівник тимчасової парламентської комісії з розслідування обставин отруєння кандидата в Президенти України. І це, до речі, не перший «смертоносний сюрприз» у політичній кар’єрі народного обранця — події довкола арешту бізнесмена Григоришина не забули? Тоді Володимир Сівкович з однодумцями стояв на тому, що пістолет у задню кишеню штанів близького їм бізнесмена підкинули... самі правоохоронці. Дай Боже, пам’яті: чим там закінчилося?