Учора біля Київської міської державної адміністрації Партія зелених України вимагала скасувати рішення Київради про виділення 230 га в Пущі-Водиці під індивідуальну забудову деяким народним депутатам і міністрам. До того ж «зелені» запропонували надати кліматичному курорту в північно-західній частині столиці статусу національного парку.
Нагадаємо: минулого тижня ПЗУ «оголосила війну» Київраді, яка, за інформацією «зелених», передала земельні ділянки по вулиці Вишгородській деяким можновладцям. ПЗУ вимагала від останніх відмовитися від землі і обіцяла подати до суду на столичну владу.
29 жовтня Київський міський голова Олександр Омельченко заявив, що рішення сесії Київради про передачу земель у Пущі-Водиці під будівництво приватних дач і будинків відповідає новому Земельному кодексу і Закону України «Про розмежування земель державної та комунальної власності».
Однак наприкінці минулого тижня Олександр Омельченко уточнив: 230 га землі в Пущі-Водиці Київрада передала в користування управлінню справами пансіонатів, а не приватним особам. І додав, що «жоден акт на володіння землею нікому не оформлявся».