Півмільйона гривень зібрала  цього року акція «Милосердя» на Тернопільщині
Пригадуєте оповідання Володимира Короленка «Діти підземелля»? У схожих умовах жили діти Ганни Горпинич з міста Чорткова на Тернопільщині. У свої 29 років вона — мати десятьох дітей! Усі дев’ять хлопчиків і дівчинка, нівроку, здоровенькі. Хоча й тулилася велика родина у напівпідвальному сирому приміщенні. Регулярні візити багатодітної матері до міської влади з проханням поліпшити житлові умови закінчувалися безрезультатно. Найбільше, на що вона могла розраховувати, — незначна матеріальна допомога. Коли про цей випадок стало відомо голові облдержадміністрації Михайлові Цимбалюку, він пообіцяв допомогти.
Це було місяць тому. А днями багатодітна родина вже переїхала в нову квартиру. Та ще яку! До пуття її довели будівельники пересувної механізованої колони №258 «Тернопільбуд». За сприяння районної держадміністрації нове помешкання гарно умеблювали, для діток поставили двоповерхові ліжечка. Подарунок від Міністерства у справах сім’ї і молоді — холодильник, від Чортківського медучилища — телевізор.
Ключі від нової квартири вручено також родині сільської вчительки Світлани Сукар із Зарубинців Збаразького району. В сім’ї вже росла дівчинка, коли Світлана стала матір’ю ще трьох дівчаток-близняток. Коли Михайло Цимбалюк вітав з народженням трійні, Світлана Іванівна зізналася, що їх найзаповітніша мрія — окреме житло, адже молода сім’я жила з батьками. І нова трикімнатна квартира у заводському будинку стала реальністю.
Обдарував Господь трійнею і Ганну Різничок із села Заруддя Збаразького району. Тепер думають, як допомогти і їй.
Звідки кошти? Від добрих людей. Дуже результативною була на Тернопільщині цьогорічна акція «Милосердя». За словами начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктора Рибіна, тільки «живих» грошей зібрано півмільйона (майже втричі більше, ніж торік)! А якщо врахувати допомогу малоімущим, інвалідам продуктами, послугами, то загальна сума становить 1,5 мільйона гривень. З початку року інвалідам різних категорій вручено більш як 200 автомобілів, 26 з них придбано на кошти акції «Милосердя».
Тернопільська область.