Хто минулої неділі завітав у Володимирець, на оновлену площу Єдності, не пожалкував. Бо не лише скуштував величезний млинець, діаметр якого був майже півтора метра, а й дістав неабияке задоволення від виступів учасників першого родинного фестивалю «Завітайте у Володимирець на святковий млинець».
— Родинних самодіяльних художніх колективів у нашому районі дуже багато, проте на цей фестиваль ми запросили дванадцять кращих родин, в яких представлено не менше трьох поколінь, — розповідає завідувачка відділу культури Володимирецької райдержадміністрації Валентина Пінчук. — До нас приїхали також сімейні аматорські колективи з інших районів області. А символом родинного фестивалю стали млинці. У наших поліських селах їх пекли в печі перед полум’ям, щоб потім почастувати всю родину, яка збиралася за столом. Тож на цьому святі скрізь млинці — справжні та глиняні (ці сувеніри спеціально виготовили місцеві умільці).
Над площею лине чудовий спів найстаршої учасниці фольклорного колективу родини Затірків із села Острівці. Натовп глядачів зачарований голосом Катерини Григорівни Затірки. Пенсіонерку в районі справедливо вважають хранителькою поліського фольклору, народних пісень краю. Разом із донькою Любою й онукою пані Катерина доносить їх до людей. На імпровізованій сцені цей колектив змінюють родина Ковальчуків із села Жовкині, де в родинному ансамблі вісімнадцятеро осіб, народні ансамблі сімей Манзиків із села Біле, Нестерчуків із Рафалівки, Вороб’їв та Слепенчуків із Володимирця, Левковичів із Довговолі, Бабчаників із Кідри та інші.
Цього самого дня володимирчани вшановували трудові династії, представники трьох поколінь яких продовжують ту чи іншу професію. Серед таких — родина Вороб’їв, яка не лише гарно співає, а й багато років працює на освітянській ниві, Гальцових з Антонівки, які зайняті у сфері торгівлі, династія зв’язківців Чугаїв та династія медиків Головенків із Володимирця та інші.
Рівненська область.