Свіжі помідори довше збережуться, якщо покласти їх в один ряд плодоніжками догори. Зберегти зелені огірки свіжими кілька днів можна, якщо тримати їх на три чверті у воді хвостиками вниз.
 Білокачанну капусту можна добре зберегти протягом усієї зими в підвалі чи льосі. Якщо зберігатимете її в підвішеному стані, то качани не обрізайте, а якщо на підлозі — обріжте їх на три сантиметри від останнього листка.
 Морква добре зберігається протягом усієї зими, але перед укладанням потрібно обприскати її водяним настоєм сухого лушпиння ріпчастої цибулі. Складати шарами, пересипаючи піском природної вологості.
 Часник добре збережеться, якщо опустити його на кілька секунд у розплавлений парафін, дати обсохнути, потім скласти в капронову панчоху і підвісити в сухому місця. Ріпчаста цибуля добре зберігається у сітці чи вінках, підвішених у сухому провітрюваному приміщенні.
 Зелень — петрушка, кріп, кінза, селера — зберігається свіжою, якщо тримати її сухою в сухому щільно закритому посуді чи в поліетиленовому пакеті.