Недавно закінчив дома ремонт і хочу поділитися з читачами «ГУ» невеликими хитрощами. Перевірено на особистому досвіді.
Перед фарбуванням віконних рам скло можна натерти розрізаною цибулиною: це дасть можливість потім легко зняти з нього плями олійної фарби. 
Гумова груша, що розхиталася, буде щільно прилягати до краю зливального отвору, якщо вставити всередину її кульку для настільного тенісу. 
За допомогою старої панчохи можна зміцнити шуруп, що розхитався. В отвір від шурупа, що випав, щільно набийте дрібно нарізані кусочки капронової панчохи. Розпечіть на вогні цвях відповідного діаметра і глибоко встроміть його в капрон. Вийде отвір з міцними оплавленими стінками. Відразу загвинчуйте шуруп. Такі «панчішні» пробки ніколи не розсохнуться і не випадуть.
Дуже міцний клей може вийти із суміші звичайного силікатного клею із зубним порошком. Такий клей добре тримає навіть кахельну плитку. 
Якщо ви хочете пофарбувати труби, протріть їх ганчіркою, змоченою в оцті, і дайте висохнути. Після цього фарба краще ляже і не буде відставати. 
Якщо у вас розбилися улюблене блюдце або кришка від чайника, є спосіб, як склеїти міцно і красиво. Добре нагрійте краї зламу, прокладіть між ними поліетиленову плівку і щільно з’єднайте розбиті частини.
Надіслав Дмитро ФЕДЬКО.