Сьогодні середня школа № 286 столичного Голосіївського району святкує своє 15-річчя
П’ятнадцять літ — дата не бозна-яка, але ж і Теремки — масив відносно молодий: там взагалі мало споруд із більш-менш солідною історією. Уявіть, дерева навколо 286-ї ще не переросли саму школу! Діти ростуть швидше. Тому у шкіл історія особлива, там час ніби помножується на всіх: на вчителів, на учнів, нинішніх і колишніх, на батьків цих учнів. Спробуйте підрахувати, скільки це людей! Так ось, у них у всіх сьогодні свято.
Втім, скільки себе пам’ятаю, мені здається, що в тій школі ніколи й не було буднів. Тут майже щодня проводяться різноманітні конкурси, ігри, забави. У старшокласників — конкурси веселих і кмітливих, «Міс школи», турніри з баскетболу та футболу. Молодші класи розважаються традиційними святами осені та української мови, поглиблено вивчають правила поведінки на дорогах і вулицях. Бачили б ви цю агітбригаду малолітніх інспекторів дорожнього руху!
За ці роки збудовано чудовий актовий зал. В школі працюють більше 30 гуртків і секцій — спортивні, образотворчі, хореографічні та музичні. Багато які з них стали лауреатами міжнародних, міжміських та міських конкурсів. Школа виховала чимало юних талантів, варто згадати хоча б шкільний зразковий ансамбль танцю «Вербиченька» — таких ансамблів в Україні лише п’ять. А ще — театр «Теремок», відомий усій Україні.
Хтось прочитає це й скаже: а коли ж вони там навчаються?! Спокійно, з цим усе гаразд: тут працюють четверо педагогів з почесним званням «Учитель року», 12 відмінників освіти та ще багато просто шанованих і хороших людей. Вони вміють навчити, і в них є чого вчитися. А головне, цей дружний колектив — одна велика родина. Завжди тебе тут зустрінуть із доброю усмішкою. 
З днем народження, 286-а школо!