Перший Всеукраїнський фестиваль народної пісні та музики «Покрова-2004» розпочався в день Покрови Пресвятої Богородиці в Івано-Франківську. Він відбувається за сприяння Міністерства культури і мистецтв України та Івано-Франківської облдержадміністрації. 

За задумом організаторів, фестиваль має сприяти становленню ідей національного відродження шляхом формування єдиного культурно-інформаційного простору на теренах України, створенню унікальної для Центральної та Східної Європи конкурентоспроможної національної за стилем сучасної школи української народної пісні та музики, випуску в музичний простір України аудіо- та відеопродукції, потрібної для популяризації нашої держави. Кращі конкурсанти матимуть можливість вступити до музичних академій та інших музичних закладів України.

У заходах фестивалю беруть участь народний артист України Василь Зінкевич, заслужені артисти України Інеса Братущик, Орест Хома, Оксана Пекун та інші. Сьогодні у приміщенні облмуздрамтеатру учасники дійства представлять на конкурс старовинні українські пісні своїх регіонів.

Івано-Франківськ.