Перерізати стрічку біля новобудов та реконструйованих об’єктів — цю традицію і нині не порушить міська влада.   61-у річницю визволення міста від фашистських загарбників та 1105-ліття заснування відзначили новобудовами. 23 вересня особливо запам’ятається новоселам трьох житлових будинків — по вулицях 
Б. Хмельницького, Старий Поділ і Котляревського — вони отримають ордери на нові квартири. Будівельники здадуть також другу чергу загальноосвітньої школи № 24 — спорткомплекс і бібліотеку з їдальнею.
На завершальній стадії відновлення пам’ятки архітектури — Свято-Успенського кафедрального собору. Нині там виконують внутрішні роботи. Побільшало у Полтаві й фонтанів.
Ще три водні окраси зводять у Петровському, Сонячному парках і парку 1100-річчя Полтави. Відновили також старі фонтани у парку «Перемога» та на майдані Незалежності.
У центральній частині міста завершено реконструкцію інженерних комунікацій, а мешканці приміського селища Яр відтепер будуть з газом, телефоном і водою.
Протягом останніх місяців в обласному центрі тривала реконструкція більш ніж 40 об’єктів. До Дня міста більшість із них, серед яких стадіон «Локомотив», краєзнавчий музей, обласна філармонія, театр імені М. Гоголя, музичне училище, цінні за архітектурою будинки фонової забудови центру міста, парки тощо, набули оновленого вигляду. Центр Полтави вже вимостили новою бруківкою, побільшало в місті зелених насаджень.
Полтавська область.