В Івано-Франківській області стався землетрус силою шість балів за шкалою Ріхтера, епіцентр якого знаходився в селі Хриплині, що біля обласного центру. Він зруйнував чимало житлових та промислових будівель і комунікацій, спричинив масові пожежі. Травмовано багато людей. Частина їх опинилася під завалами. Землетрус також спричинив витік нафтопродукту з пошкодженого резервуара нафтобази і його загоряння. А два потяги, що перевозили цистерни з небезпечними хімічними речовинами, зійшли зі зруйнованої колії...
На щастя, ці жахи імітувалися за сценарієм широкомасштабних навчань, які провело ГУ МНС в Івано-Франківській області на Хриплинському промвузлі. Їх мета — перевірити бойову готовність, тактичне вміння, тренованість та організованість усіх відповідних служб області, запобігти та миттєво відреагувати на будь-які екстремальні ситуації. 
Після отримання інформації про надзвичайні події в район Хриплинського промвузла негайно прибули рятувальники. Вони евакуйовували населення до безпечного району, розгортали пункти медичного забезпечення, охорони громадського порядку, радіаційно-хімічного захисту. З допомогою собак кінологи шукали під завалами людей і вивільняли їх з кам’яної пастки, застосовуючи для цього спеціальне спорядження. Уперше показала себе в ділі і піротехнічна група ГУ МНС в Івано-Франківській області, яка тільки формується. Сапери професійно виявляли, позначали і завантажували вибухонебезпечні предмети. Це тим паче важливо, що лише впродовж цього року на Прикарпатті було знайдено і знешкоджено 200 снарядів, бомб та гранат. З напруженням стежили гості навчань — керівники області та районів і за тим, як ліквідовували аварію техногенного характеру. Адже на території області — понад 40 хімічно небезпечних об’єктів, що розташовані у 12 адміністративно-територіальних пунктах, а через 7 найбільших станцій щоденно проходить до 30 цистерн з хімічно небезпечними речовинами. Тобто ймовірність виникнення таких ситуацій у житті досить висока.
Івано-Франківська область.