Донецьк із розмахом відзначив День шахтаря і День міста
Останні вихідні літа традиційно вважаються найбільшими святами для шахтарської столиці. Цього разу концерти і салюти гриміли цілий тиждень: у місті тривав фестиваль «Троянди Донецька», а вболівальники гучно відзначали вихід донецького «Шахтаря» до Ліги чемпіонів. Тож кульмінацію свят городяни зустріли вже достатньо «підігрітими» і в прямому, і в переносному значенні слова.
До 135-ї річниці з дня заснування міста були приурочені виставки робіт студії образотворчого мистецтва під керівництвом Тетяни Пономаренко-Левераш, презентація фотоальманаху «Донецк в лицах», вернісаж донецьких художників. Шоу-програми за участю професійних і самодіяльних колективів на центральній площі імені Леніна тривали кілька днів. Дбайливі господарі отримали можливість сервірувати святковий стіл і зробити запаси на зиму: в усіх куточках обласного центру пройшли ярмарки сільськогосподарської продукції. А любителі активного відпочинку у неділю змагалися просто на вулицях: у центрі міста відбулися легкоатлетичний і велопробіг, турніри із стрітболу, флорболу, настільного тенісу, гирьового спорту, шахів та шашок і навіть з такого екзотичного виду спорту, як хокей на роликових ковзанах.
Після реконструкції у суботу відкрився міський Палац шлюбів. Ще один внесок до програми підвищення народжуваності зробили майстри ковальського підприємства «Гефест», які подарували місту «Альтанку закоханих». Першими її відвідувачами стало молоде подружжя, яке щиро привітав міський голова Олександр Лук’янченко, а численні глядачі вимагали: «Гірко!»
Традиційним, але завжди цікавим явищем була і залишається міська виставка квітів.
Завершилося свято концертом зірок української та російської естради на стадіоні «Шахтар» і великим феєрверком.