Щоріч Сорочинський ярмарок вносить у свій колорит щось нове і неповторне. Й нинішнього літа оспіваний невмирущим словом Миколи Гоголя Жабокрицький майдан завирував на помітно зміненому зовні місці: розрослося містечко майстрів, поміняли прописку атракціони і сектор агропромислового комплексу — здається, не на шкоду ні собі, ні оточенню. Не було тісняви і... сміття. Це — досить приємні та прикметні ознаки. Хоча, зрештою, й не всі.
Що ж до ярмаркового розмаю, то над ним час не владний. За п’ять днів тут побувала, здається, вся країна, поєднуючи іміджеві, піарні, зискові інтереси зі своєрідним відпочинком. Генеральні спонсори — ЗАТ «Укртатнафта», Південна залізниця, ГПУ «Полтавагазвидобування», ВАТ «Полтавський ГЗК», ВАТ «Полтаваобленерго» — доклали зусиль до того, щоб свято вдалося на славу. Отож хто хотів скупитися — скупився, поспілкуватися — без проблем, побачити знатних гостей — їх було як ніколи...
А загалом Сорочинський ярмарок це — пісні, музика, жарти, гамір... Зрештою це — неповторний невмирущий народний дух, історія і майбуття.