Єдиною підставою для скасування волевиявлення може стати введення в країні надзвичайного стану. Про це на прес-конференції в Івано-Франківську заявив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко. Спростували експерти комітету й інформацію про те, що мешканці Сходу не мають наміру брати участь у голосуванні, кажуть, що вона не відповідає дійсності. Також, за словами Олександра Черненка, виборці Криму голосуватимуть на материковій частині України, зможуть проголосувати і переселенці з південно-східної частини України, якщо вчасно подадуть документи до місцевих територіальних виборчих комісій.
Наразі сформовані всі окружні комісії, навіть у Донецькій та Луганській областях. Проблеми виникають із формуванням дільничних виборчих комісій, причому в усіх регіонах. Але це, знову ж таки, не має ні правових, ні політичних підстав для того, щоб вибори було зірвано. Згідно з чинним законодавством, навіть якщо вибори не відбудуться на якійсь дільниці, в окрузі чи окремому місті, це не стане причиною для невизнання загального волевиявлення.
Пан Олександр спрогнозував, що прийдешні вибори Президента мають стати найпрозорішими за всю історію незалежності. 
Щодо одночасних із президентськими проміжних виборів депутата Верховної Ради України по виборчому округу №83 в Івано-Франківську, то О. Черненко вважає, що такі відбудуться без проблем.