Івано-Франківськ відзначає 352-гу річницю надання обласному центру Магдебурзького права. Та через трагічні події в Одесі й на Сході країни всі концертно-розважальні заходи, заплановані до Дня міста, скасовуються. Про це на зустрічі із журналістами повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. Урочисте відкриття дійства заплановано на 10 травня, але, за словами градоначальника, тоді якраз на дев’ятий день поминатимуть загиблих в Одесі, тому «...ніяких концертних, святкових програм не буде. Відбудеться молебень за наше місто та Україну — це стане основним дійством у рамках відзначення Дня міста».
У рамках заходу пройдуть два міжнародні фестивалі: «Свято ковалів» та «Кулінарна спадщина. Смак українських Карпат», а також ярмарок-виставка «Прикарпатський вернісаж» та акція «Купуємо івано-франківське — даємо роботу івано-франківцям».
Окрему увагу В. Анушкевичус звернув на дату 9 травня і закликав усіх утриматися від будь-яких акцій, «використання воєнної символіки та червоних прапорів», а також попрохав мешканців міста «не піддаватися на жодні провокації сумнівних осіб».