Нещодавно в Комітеті Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму відбулась нарада з питань забезпечення фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ).

Під час заходу учасники обговорили пропозицію сторони роботодавців Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо відмови від «непрофільних» видатків, а саме фінансування ДЮСШ.

Зокрема голова комітету Артур Палатний зазначив, що в разі реалізації такої пропозиції 165 тисяч дітей, значна частина яких із неблагополучних сімей, «опиняться на вулиці». Це призведе до погіршення їхнього здоров’я, збільшення дитячої та молодіжної злочинності. Тому, зауважив народний депутат, необхідно зберегти фінансування дитячо-юнацьких спортивних шкіл на належному рівні.

Водночас, ураховуючи скрутне фінансове становище країни та скорочення відрахувань до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, А. Палатний звернувся до фізкультурно-спортивних товариств із проханням у 2014 році відмовитися від будь-яких видатків, крім необхідних для забезпечення належної життєдіяльності ДЮСШ. Фінансування видатків розвитку, на його думку, потрібно відкласти на наступні роки.

Більшість учасників засідання підтримали цю пропозицію.

А. Палатний також звернувся до Міністерства фінансів та Державної казначейської служби щодо вирішення питання про перерахування ДКСУ коштів, які надійшли від Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у сумі 8,7 мільйона гривень, на утримання ДЮСШ фізкультурно-спортивного товариства «Україна».

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.